Onze visie

Lumbricus - waarom deze naam?

Lumbricus is de wetenschappelijke naam voor regenworm. Dit beestje ligt letterlijk en figuurlijk aan de basis van ons bomenverhaal.
Bomen hebben zuurstof, water en mineralen nodig. Regenwormen en andere bodembewoners zorgen ervoor dat alles wat bomen nodig hebben beschikbaar is.

Regenworm
De regenworm staat mee aan de basis van een gezonde bodem en dus van een gezonde boom. Hij is onmisbaar!

Wist u dat de regenworm in harde bodem paadjes maakt voor de wortels? Dat hij organisch materiaal versnippert en zo zorgt voor de voeding van kleinere noodzakelijke organismen? Hij vergroot de porositeit en de capaciteit om water vast te houden. Een grote regenwormpopulatie is een indicatie voor een gezonde bodem. In een gezonde tuinbodem kunnen meer dan 500 wormen per vierkante meter zitten.

Waarom kiezen voor Lumbricus Boombeheer?

Gecertificeerd boomverzorger

Bomen verdienen deskundige zorg! Als u een beroep wilt doen op een boomverzorger, gaat u best op zoek naar een gecertificeerd vakman. In België is dit een European Tree Worker voor uitvoerend werk en een European Tree Technician voor advies en onderzoek.

Om een ETW- of ETT-certificaat te behalen moet de kandidaat zijn vakbekwaamheid aantonen in een uitvoerig examen. Het staat onder de strenge supervisie van de European Arboricultural Council (EAC), een samenwerkingsverband in 26 Europese landen.

Op de website van Bomen Beter Beheren kan je de officiële ETW-lijst en ETT-lijst downloaden.

Logo European Tree Worker
Sinds april 2016 beschikken wij over het ETW-certificaat. Het staat garant voor de theoretische en praktische kennis van de boomverzorger.

Logo European Tree Technician
Thijs behaalde in april 2023 het ETT-certificaat. Dit is het certificaat voor de boomtechnische raadgever.

Logo Ecologisch Adviseur
Na de opleiding "Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting" ontvingen we in 2020 het certificaat voor Ecologisch Adviseur.

Hart voor de natuur

Thijs heeft naast een voltijdse job "in de bomen" een passie voor natuur. Geregeld volgt en geeft hij opleidingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ook vrijwilligerswerk voor Gents MilieuFront, Wereldboom en Natuurpunt Gent staat vaak op zijn agenda.

Ben je op zoek naar een ecologische tuinaannemer of hovenier? Kijk zeker eens bij Velt.

Veiligheid

Een ETW’er weet wat hij doet. Boomverzorging staat in de lijst van de gevaarlijkste beroepen. Heel wat mensen wagen het zelf om te snoeien en te vellen. Ze brengen zichzelf en de nabijgelegen gebouwen vaak in gevaar. Wij zijn opgeleid en verzekerd om veilig te werken. Het is een prioriteit. Hier komt kennis, materiaal, behendigheid en concentratie bij kijken.

Veteraanboom in Engeland