Onze visie
Lumbricus - waarom deze naam?
Lumbricus is de wetenschappelijke naam voor regenworm. Dit beestje ligt letterlijk en figuurlijk aan de basis van ons bomenverhaal.
Bomen hebben zuurstof, water en mineralen nodig. Regenwormen en andere bodembewoners zorgen ervoor dat alles wat bomen nodig hebben beschikbaar is.

Wist u dat de regenworm in harde bodem paadjes maakt voor de wortels? Dat hij organisch materiaal versnippert en zo zorgt voor de voeding van kleinere noodzakelijke organismen? Hij vergroot de porositeit en de capaciteit om water vast te houden. Een grote regenwormpopulatie is een indicatie voor een gezonde bodem. In een gezonde tuinbodem kunnen meer dan 500 wormen per vierkante meter zitten.
Waarom kiezen voor Lumbricus Boombeheer?
ETW
Bomen verdienen deskundige zorg! Als u een beroep wilt doen op een boomverzorger, gaat u best op zoek naar een gecertificeerd vakman. Een ETW'er dus - een European Tree Worker.

Om het certificaat te behalen moet de kandidaat zijn vakbekwaamheid aantonen in een uitvoerig examen. Het staat onder de strenge supervisie van de European Arboricultural Council (EAC), een samenwerkingsverband in 23 Europese landen.
Op de website van Bomen Beter Beheren kan je de officiële lijst van vakbekwame boomverzorgers/-aannemers downloaden.
Veiligheid
Een ETW’er weet wat hij doet. Boomverzorging staat in de lijst van de meest gevaarlijke beroepen. Heel wat mensen wagen het zelf om te snoeien en te vellen. Ze brengen zichzelf en de nabijgelegen gebouwen vaak in gevaar. Wij zijn opgeleid en verzekerd om veilig te werken. Het is een prioriteit. Hier komt kennis, materiaal, behendigheid en concentratie bij kijken.

Hart voor de natuur
Thijs heeft naast een voltijdse job "in de bomen" een passie voor natuur. Geregeld volgt hij opleidingen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ook vrijwilligerswerk voor Gents MilieuFront, Wereldboom en Natuurpunt Gent staat vaak op de agenda.
Ben je op zoek naar een ecologische tuinaannemer of hovenier? Kijk zeker eens bij Velt.